Home

Nieuws 194 x bekeken

Landbouwminister Aigner overweegt aanscherping eisen mengvoerproductie

Berlijn - Het landbouwministerie in Berlijn wil nagaan of de regels voor de mengvoerproductie moeten worden verscherpt. Dat is de reactie van landbouwminister Ilse Aigner op het dioxine-schaal.

"De vraag rijst of het risico niet te groot is als bedrijven die componenten voor voedermiddelen leveren tegelijkertijd ook technische producten verkopen die onder geen beding in de voedselketen terecht mogen komen", zegt Aigner doelend op het feit dat er dioxine-belaste vetzuren uit de biodieselproductie aan een mengvoerfabrikant zijn verkocht.

Ook de politici in de Bondsdag blijken te zijn geschrokken. De landbouwcommissie van het parlement wil snel een speciale zitting belegd zien naar aanleiding van de affaire, op grond waarvan alleen al in de deelstaat Nedersaksen zo’n 1000 landbouwbedrijven preventief op slot zijn gegaan wegens het risico dat dioxine-belast voer is ingezet.

Het Deutsche Bauernverband meent dat de schade per bedrijf bij een week sluiting al gauw kan oplopen tot 10.000 à 20.000 euro. Nog groter wordt de schade als ook nog producten en/of dieren moeten worden geruimd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.