Home

Nieuws 201 x bekeken

LTO in afwachting onderzoeksresultaten brand Moerdijk

Moerdijk – LTO Noord wacht op de resultaten van het onderzoek naar de gevolgen van de brand in Moerdijk, voordat het verdere stappen onderneemt. De resultaten worden na het weekeinde verwacht, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid vrijdag.

LTO Noord adviseert, net als het Nationaal Crisis Centrum (NCC), vee binnen te zetten en gewassen in het getroffen gebied niet te oogsten.

”Het gaat dan vooral om kool en spruiten. Vrijwel al het mellkvee staat op stal. Alleen enkele schapenhouders hadden nog dieren buiten lopen. We adviseren deze dieren uit voorzorg zoveel mogelijk binnen te zetten”, aldus Peter van Arkel van LTO Noord Zuid-Holland.

LTO kreeg diverse telefoontjes van verontruste boeren en van de verwerkende industrie. ”We moeten eerst de resultaten van het onderzoek afwachten van het onderzoek. Pas daarna kunnen we eventuele schade bepalen en deze eventueel verhalen”, legt Van Arkel uit.

Groentebedrijf The Greenery houdt de gewassen die na donderdagmiddag 15 uur geoogst zijn uit voorzorg apart. Ook geldt een negatief oogstadvies voor het gebied in de directe omgeving van Moerdijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.