Home

Nieuws 187 x bekeken 2 reacties

LTO Noord Groningen overweegt juridische stappen tegen provincie Groningen

Groningen – LTO Noord Groningen wil juridische stappen ondernemen tegen de provincie Groningen.

Aanleiding is een besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie om de uitbreidingsmogelijkheden van intensieve veehouderij in de provincie sterk te beperken. Zo’n 100 bedrijven met intensieve veehouderij komen hierdoor op slot te zitten en zien hun ontwikkelingsmogelijkheden worden geblokkeerd, aldus LTO.

De beperking van de ontwikkelingsruimte van de veebedrijven komt voort uit een herziening van de Provinciale Omgevingsverordening voor de intensieve veehouderij. De herziening houdt in dat de provincie wordt ingedeeld in witte, gele en groene gebieden. In de witte gebieden rond woonkernen en kwetsbare natuurgebieden mag geen nieuwe intensieve veehouderij worden geplaatst. Ook bestaande bedrijven mogen hier niet uitbreiden.

In de gele gebieden mag de staloppervlakte tot maximaal 5.000 vierkante meter toenemen en in groene gebieden tot 7.500 vierkante meter.

In eerdere afspraken van LTO met de provincie was er sprake van dat bestaande intensieve veehouderijbedrijven ruimere mogelijkheden zouden behouden voor bedrijfsontwikkeling. Met de voorgenomen gewijzigde omgevingsverordening, die nog ter inzage ligt tot 14 februari, stapt de provincie af van deze afspraak, zo stelt LTO.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dat krijg je met linkse en groene politici

  • no-profile-image

    Gijsbert

    'Met de voorgenomen gewijzigde omgevingsverordening, die nog ter inzage ligt tot 14 februari', is de inzage termijn maar 3 weken of komt de LTO hier laat mee?

Of registreer je om te kunnen reageren.