Home

Nieuws 178 x bekeken

Kamerleden willen snel duidelijkheid over perceelsregistratie

Er moet snel duidelijkheid komen over de de voortgang van de uitbetaling van de bedrijfstoeslag. Vragen van die strekking werden vanmiddag gesteld in de kamercommissie ELI.

De kamerleden nemen geen genoegen meer met berichten over de voortgang, maar willen ook inzicht in de achterliggende oorzaken van de vertraging. Wat Ger Koopmans (CDA) betreft moeten ook meetrapporten van perceelsoppervlakten op basis van GPS gegevens worden geaccepteerd. Die onafhankelijke metingen worden nu niet door Dienst Regelingen geaccepteerd als bewijs voor afwijkende perceelsgroottes.

Janneke Snijder-Hazelhoff vroeg om een overzicht van de stand van zaken op zeer korte termijn. Kamerlid Lutz Jacobi (PvdA) wil daarin ook antwoord wat de achterliggende problemen zijn waarom bedrijfstoeslagen nog niet zijn uitbetaald.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.