Home

Nieuws 203 x bekeken

Jumbo heeft omzet meer dan verdubbeld

Veghel - Supermarktconcern Jumbo voorspelde begin 2010 dat de omzet dankzij de overname van Super de Boer in dat jaar zou verdubbelen; dat is gelukt.

De gezamenlijke omzet van de supermarkketen Jumbo en de overgenomen Super de Boer-vestigingen kwam vorig jaar uit op ruim 3,5 miljard euro tegen 1,57 miljard euro in 2009. Dat maakte Jumbo vandaag bekend.

Het aantal winkels onder de Jumbonaam groeide het afgelopen jaar met 46 naar 174.

Volgens algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo is het afgelopen jaar de basis voor een "historisch 2011'' gelegd. In het kader van de overname van Super de Boer zijn 44 winkels omgebouwd tot Jumbo's. In totaal kocht Jumbo driehonderd winkels van de voormalige concurrent, waarvan er 125 werden doorverkocht.

De samen met C1000 nieuw opgezette inkoopcombinatie BIJEEN heeft volgens Jumbo een goed eerste jaar achter de rug.

De omzet van de Jumbosupermarkten kwam over 2010 uit op 1,77 miljard euro, een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De autonome omzetgroei (zonder overnames) bedroeg volgens Jumbo 2 procent, tegen een gemiddelde marktgroei van 1 procent meldde onderzoeksbureau GfK eerder.

De overgebleven winkels van Super de Boer verkochten in het afgelopen jaar spullen ter waarde van ruim 1,74 miljard euro, dat is een daling van 1 procent vergeleken met een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.