Home

Nieuws 216 x bekeken

Hoge onderscheiding voor ECB-president Trichet

Den Haag - President Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) is vrijdag Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Het ministerie van Financiën maakte vrijdagavond bekend dat Trichet de onderscheiding heeft gekregen voor "zijn essentiële bijdrage aan de prijsstabiliteit in de eurozone en zijn sterke en daadkrachtige optreden gedurende de financiële crisis sinds 2007''. Dat is volgens minister Jan Kees de Jager van Financiën belangrijk geweest voor de kracht van een open handelseconomie als Nederland.

Trichet is sinds 2003 ECB-president. De Fransman volgde toen Wim Duisenberg op. De inmiddels overleden Nederlander was de eerste president van de Europese Centrale Bank. De termijn van Trichet loopt later dit jaar af.

Of registreer je om te kunnen reageren.