Home

Nieuws 302 x bekeken 1 reactie

Hart voor Natuur trekt 40.000 bezoekers

Rijswijk - Boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers hebben zondag 40.000 bezoekers ontvangen bij de publieksactie Hart voor Natuur.

De belangstellenden konden terecht op ruim 150 plekken. Met de actie vragen de organisatoren aandacht voor de toekomst van natuur en landschap. Ze spraken zondag van een groot succes.

Hart voor Natuur is een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties waaronder Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Milieudefensie, Natuur en Milieu en Vogelbescherming Nederland. De actie zondag was bedoeld als protest tegen de bezuinigingen van het nieuwe kabinet op het budget voor natuur. Afbraakbeleid, vinden de organisaties.

Volgens hen wil het kabinet-Rutte het budget voor de natuur bijna halveren. Deze aangekondigde bezuinigingen van 300 miljoen euro per jaar zijn volgens Hart voor Natuur ,,zo ingrijpend dat de natuur en het landschap dat de Nederlanders zo koesteren, nooit meer hetzelfde zullen zijn’’. De coalitie begrijpt dat er bezuinigd moet worden. ,,Maar dit is afbraak’’, stellen de partijen.

Volgens de initiatiefnemers ondersteunen ,,nagenoeg'' alle bezoekers de actie. In Nationaal Park Veluwezoom vormden honderden mensen een hart waarmee zij hun steun betuigden. Ook diverse politici hebben gereageerd of meegeholpen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Radio Drenthe gehoord vanmorgen , ze hadden er over dat er veel minder of geen onderhoud meer gepleegd gaat worden in de bossen en andere natuurgebieden. Als ik voor mijn huis kijk op het gebied dat beheerd wordt door it Fryske Gea dan is daar zeker afgelopen 25 jaar nog nooit een boom gekapt [ gesnoeid ] die omgewaaid of overhangt. Wij ruimden door nalatigheid van hun zeide zelf wel op . Er komt wel steeds meer kritiek van hun zeide als we teveel opruimen en open houden van brede striepen [grasland] om later te kunnen hooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.