Home

Nieuws 190 x bekeken 3 reacties

Harles & Jentzsch produceert al sinds maart dioxine-belast veevoervet

Hannover- De inzet van dioxine-belaste industrievetten bij de productie van veevoer bij het onder verdenking van justitie staande bedrijf Harles & Jentzsch gebeurde al veel langer dan alleen in december vorig jaar.

Dat heeft het landbouwministerie van Nedersaksen laten weten. Al op 19 maart 2010 werd bij door het bedrijf zelf in opdracht gegeven laboratoriumtests te veel dioxine in zijn producten vastgesteld. Ook daarna kwamen bij eigen controles dergelijke resultaten uit de bus. Harles & Jentzsch heeft de bevindingen echter niet aan de autoriteiten doorgegeven. De zaak kwam pas aan het licht op 23 december toen mengvoerfabrikant Wulfa-Mast aan de bel trok bij de voedselinspectie. Volgens het landbouwministerie wist Wulfa-Mast toen echter al bijna een maand dat er iets niet in de haak was.

“Kennelijk wilde Wulfa-Mast ten laste van de boeren en consumenten schade aan het eigen bedrijf zien te voorkomen,” zegt landbouwstaaatssecretaris Friedrich-Otto Ripke tegen de Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ook in Nederland is het controle apparaat op misstanden in de voedselindustrie zeer bedenkelijk en onder de maat

  • no-profile-image

    WEET HELAAS UIT ERVARING DAT GROTE BEDRIJVEN .AL IS HET DAAR FOUT NIET GEKONTROLEERD MOGEN WORDEN.

  • no-profile-image

    Ook de AID is op de hoogte van criminele praktijken in de voedeslketen Aldus eigen rapportage . Maar nu .....wat gaan ze eraan doen ??

Of registreer je om te kunnen reageren.