Home

Nieuws 185 x bekeken 2 reacties

Grote brand bij bedrijf Wormerveer

Wormerveer - In Wormerveer heeft zaterdag een grote brand gewoed bij een bedrijf aan de Soldaatweg.

Ooggetuigen meldden een enorme rookontwikkeling. Het bedrijf is een groothandel in houtbewerkingsmachines.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zaanstad brak de brand 's ochtends om tien voor half twaalf uit. De brandweer Zaanstreek-Waterland rukte groots uit en kreeg hulp van korpsen uit de omgeving bij de bestrijding van het vuur. Om half twee had de brandweer het vuur onder controle. De brand woedde in het kantoor van het bedrijf. Er waren geen mensen in het pand aanwezig.

De brand veroorzaakte veel rook- en stankoverlast. Een grote rookpluim trok in de richting van een dunbevolkt deel van Krommenie. Bewoners daar klaagden over stankoverlast. De brandweer verrichtte metingen, maar constateerde geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de lucht. De N246, de provinciale weg tussen Westzaan en Graftdijk, was korte tijd afgesloten vanwege de brand.

De oorzaak wordt onderzocht. Over de schade is nog niets bekend.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    We hebben in dit land alleen maar brandschone branden. Tenzij er een boerenbedrijf in vlammen opgaat natuurlijk...

  • no-profile-image

    Vooral als de mestboekhouding in de hens gaat Kritische Lezer!

Of registreer je om te kunnen reageren.