Home

Nieuws 292 x bekeken

Grondig onderzoek naar brand Kijfhoek

Zwijndrecht - De Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie (OM) gaan onderzoek instellen naar de brand van vrijdag in een treinwagon met ethanol op een rangeerterrein in Kijfhoek, bij Zwijndrecht. Dat bleek zaterdag op een persconferentie met onder anderen burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht.

Het was de tweede brand in korte tijd in het gebied. Eerder was er de grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

In totaal is de brandweer met 225 man in touw geweest. De brand heeft de brandweer de hele nacht van vrijdag op zaterdag beziggehouden. Zaterdagmorgen rond tien uur werd het sein brand meester gegeven. Kijfhoek is een van de grootste rangeerterreinen van Europa.

Scholten pleitte opnieuw voor het ondertunnelen van ruim 10 kilometer spoorterrein in het bewoonde gebied tussen Zwijndrecht en Dordrecht.

Het vermoeden bestaat dat er iets fout is gegaan bij het rangeren. Dat wordt onderzocht. De wagon is eigendom van vervoerder DB Schenker. Dat bedrijf is eerder beboet omdat het verzuimd had de plaatselijke autoriteiten te melden dat er een wagon met explosieve stoffen langer dan drie uur op de Kijfhoek zou staan. Dat is wel verplicht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.