Home

Nieuws 238 x bekeken

Fruitmasters past plan voor afzetmodel aan

Geldermalsen – Fruitmasters past plannen voor invoering van de nieuwe afzetstructuur aan.

Dit seizoen hoeven telers geen keuze te maken voor een afzetmodel. Ook praten productadviescommissies verder over de plannen.

Daarmee hoeven telers niet voor 1 februari aan te geven of zij kiezen voor afzet in poules of via klok en bemiddeling. ”Er is tijd om na te denken door de productadviescommissies of er überhaupt een scherpe keuze moet worden gemaakt”, zegt een teler.

Dat wordt bevestigd door een andere teler. Een derde teler stelt geen keuze te hebben gemaakt. ”Ik denk ook dat het uitmaakt voor welk ras je kiest. Ik kan me iets voorstellen bij afzetplannen voor Jonagold en Conference, maar door de kleurmutanten voor Elstar is dat moeilijker.”

Fruitmasters zelf wil telers op 17 februari bijpraten op een extra ledenvergadering. Wel bevestigt de woordvoerder dat de datum van 1 februari is losgelaten. Op de ledenvergadering zal ook een toelichting komen op het vertrek van oud-topman Rian Verwoert. Telers verwachten een kandidaat uit eigen huis. Namen die worden genoemd zijn Kees de Kat, directeur van de nieuwe aanboddivisie Fruitmasters Telers en hoofddirectielid Sjors Kruiper. Telers melden dat de splitsing van de divisie aanbod en Fruitmasters Holland al wel is doorgevoerd.

Telers verwachten ook uitleg over het vertrek van personen uit de divisie ontwikkeling en out of home. Dat zou duiden op een sanering en concentratie op kerntaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.