Home

Nieuws 180 x bekeken

Friese boeren wachten maanden op ganzengeld

Leeuwarden – Friese boeren willen dat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie snel werk maakt van de uitbetaling van de vergoeding voor het ganzenbeheer. Het gaat om beheervergoedingen voor het winterseizoen 2009/2010.

LTO Noord afdeling Friesland en de agrarische natuurverenigingen Boerennatuur Friesland zeggen dat het al het tweede opeenvolgende jaar is dat de ganzengelden te laat worden uitbetaald. Het gaat in Friesland om ongeveer 250 boeren die recht hebben op een bedrag van in totaal ongeveer een miljoen euro.

De uiterste betaaldatum was 26 november 2010. Het ministerie is daar echter maar voor een klein deel van de boeren in geslaagd. De overige ondernemers hebben een uitstelbrief gekregen, waarin de Dienst Regelingen van het ministerie zegt dat problemen rond de perceelsregistratie de oorzaak zijn van de vertraging.

De vertraging in de betaling is volgens de belangenorganisaties buiten proporties. ”Betrouwbaar zaken doen met de overheid zou vanzelfsprekend moeten zijn, en niet moeten worden afgedwongen”, aldus LTO Noord Friesland en BoerenNatuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.