Home

Nieuws 305 x bekeken 1 reactie

Fresq beraadt zich op reactie kartelzaak paprika

De Lier - Telerscoöperatie Fresq beraadt zich - als één van de betrokken partijen - op een reactie naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) in de paprikakartelzaak. Fresq geeft aan inderdaad een NMa-rapport te hebben ontvangen en wint juridisch advies in.

Wat de aard van het kartelvermoeden van de NMA is, kan een woordvoerder van Fresq niet zeggen. De NMA verdenkt een paprikakartel tussen verschillende partijen. Ook is de voorbereiding op de zaak van Fresq nog niet afgerond. “Het is een tamelijk omvangrijk rapport.”

De NMA laat weten hoorzittingen te plannen in maart en betrokken partijen daartoe nu schriftelijk uit te nodigen. Naar verluidt zijn er drie partijen betrokken bij het NMA-onderzoek. Fresq is er één van. ZON wil niet zeggen of zij daarbij betrokken zijn als klokkenluider. ZON wordt wel genoemd door bronnen.

Fresq zegt dat naar aanleiding van het rapport geen procedures binnen de organisatie zijn aangepast. “We zijn een transparante organisatie en zetten de activiteiten door. Telers reageren afwachtend. Het is toch iets van ‘eerst zien dan geloven’ bij de achterban.”
Of een telersvereniging binnen de Fresq-familie betrokken is, kan Fresq niet zeggen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Quasimodo

    Waar rook is vuur. Zelf aan de bel treekn en dan ontkennen. De supermarkten komen ook naar de bronnen. Niet netjes Fr....

Of registreer je om te kunnen reageren.