Home

Nieuws 101 x bekeken

Export in november nog steeds op recordhoogte

Den Haag - Nederland heeft afgelopen november 9 procent meer goederen geëxporteerd dan in dezelfde maand in 2009.

Hoewel dit iets minder is dan de groei in oktober, ligt het uitvoervolume in beide maanden op het hoogste niveau ooit. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde. Het volume van de invoer nam met ruim 9 procent toe.

De waarde van zowel de import als de export van goederen was 22 procent hoger dan in november 2009. De invoer vertegenwoordigde een waarde van 29,7 miljard euro en de uitvoer kwam uit op 34 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 4,3 miljard euro. Dit is 0,8 miljard euro meer dan in november 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.