Home

Nieuws 237 x bekeken

Export groente en fruit steeg met 4 procent

Zoetermeer – De uitvoer van verse groente en fruit van Nederlandse afkomst, exclusief uien en industriegroente, is in de eerste elf maanden van 2010 met 4 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2009.

Dit blijkt uit de exportcijfers van Productschap Tuinbouw en het Kwaliteits-Controle-Bureau.

Van januari tot en met november 2009 was de uitvoer 2.005 miljoen kilo, van januari tot en met november 2010 was dat 2.095 miljoen kilo. Er is vooral meer peer (plus 53 procent), tomaat (plus 3 procent), peen (plus 21 procent) en witte kool (plus 22 procent) geëxporteerd dan vorig jaar.

Er is wel minder ijsbergsla (min 18 procent), aardbei (min 2 procent), courgette (min 9 procent), spruitkool (min 4 procent) en aubergine (min 5 procent) uitgevoerd.

De uitvoer naar Duitsland steeg met 3 procent: van 814 naar 842 miljoen kilo. Er ging meer tomaat, komkommer, peer, appel, sluitkool, prei, champignon en courgette naar Duitsland, maar minder paprika en ijsbergsla. Het Verenigd Koninkrijk nam 3 procent meer af en de export naar Rusland steeg met 15 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.