Home

Nieuws 186 x bekeken

'Engels schap moet focussen op exportpromotie'

Londen – Het Engelse productschap voor de rundvee- en schapensector Eblex moet exportpromotie de hoogste prioriteit geven. Ook moet het schap meer doen om consumenten te overtuigen dat regelmatig vlees eten goed is voor hun gezondheid.

Dat stelt de National Beef Association (NBA) in reactie op de voorstellen van Eblex om de heffingen op te voeren. Eblex heeft besloten meer geld uit te trekken voor het opvoeren van de export tot 20 procent van de Engelse productie tegen het eind van volgend jaar.

NBA is tevreden met dit besluit. ”De verkoop van meer rundvlees buiten de binnenlandse markt is van groot belang voor de naar inkomen snakkende Engelse rundveehouderij”, aldus directeur Kim Haywood van de NBA. ”De sector wordt gedomineerd door een krachtige groep binnenlandse winkelbedrijven en een groep grote verwerkers die hen beleveren.”

Haywood waarschuwt dat enkele van die grote winkeliers ’zich kunnen gaan verzetten tegen het opvoeren van de export’. ”We zouden graag willen weten hoe Eblex de verwerkers denkt te overtuigen om een exportportefeuille op te zetten, wetend dat hun investeringen zo weer om zeep gebracht kunnen worden door een ziekteuitbraak of het risico van slechte schulden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.