Home

Nieuws 217 x bekeken

Een, twee, drie… het is lente

Vanaf februari 2011 voert het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) in Nederland en Vlaanderen een PR-campagne voor bol-op-pot.

Bedoeling is om de gemaksconsument aan te sporen kant en klare lentebloeiers in de tuin of op het balkon en terras te zetten.

De campagne wordt uitgebreid in de media naar voren gebracht. Zo is het IBC een samenwerking aangegaan met de goed bekeken tv-programma’s Eigen Huis & Tuin (RTL4), Rob’s Grote Tuinverbouwing (SBS6), 4ME (RTL4) en Koffietijd (RTL4). Daarnaast worden vrouwentijdschriften, dag- en weekbladen, website, radio- en tv-programma’s middels PR-activiteiten gestimuleerd aandacht te schenken aan het buitengebruik van bol-op-pot. Naast deze ‘traditionele’ media wordt de campagne ook uitgedragen via nieuwe social media als Twitter, Facebook en YouTube. Tuincentra, bloemisten, supermarkten en kwekers kunnen gebruik maken van het (digitale) beeldmateriaal bijvoorbeeld voor promotie op de winkelvloer of in folders. Het persdossier is kosteloos aan te vragen via info@bulbsonline.org o.v.v. ‘Een, twee, drie… het is lente 2011’. De bloembollensector investeert in deze activiteit via het Productschap Tuinbouw.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.