Home

Nieuws 170 x bekeken

Duitsland treft ethephon in acht Spaanse paprika’s

Stuttgart – Het Chemische en Veterinair Bureau Stuttgart (CVUA) heeft bij laboratoriumonderzoek acht Spaanse paprika’s met het middel ethephon aangetroffen. In zes van de acht stuks lag het gehalte boven de toegestane Europese residunorm van 0,05 milligram per kilogram. Twee van deze zes producten werden zelfs aangemerkt als ’niet geschikt voor consumptie’.

Het erkende EU-referentielaboratorium onderzocht 44 Spaanse paprikaproducten. Het onderzoek staat los van de meldingen die eerder door Greenpeace en Lidl werden gedaan. De onderzoekers hadden hun controle al verscherpt nadat er ethephon in paprikapoeder uit Spanje was aangetroffen.

De melding is inmiddels doorgegeven via het Europese Rapid Alert System (RASFF). De Duitse minister voor voedselveiligheid van deelstaat Baden-Württemberg, Rudolf Köberle, heeft producenten en handel opgeroepen zorgvuldig en verantwoordelijkheid te werk te gaan.

Duitsland heeft aangekondigd maatregelen te nemen. Welke precies is nog niet duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.