Home

Nieuws 186 x bekeken

Duitsers houden varkensprijs toch gelijk

Oldenburg/Rheda – Duitse slachterijen en de Duitse Vereinigung hebben besloten de varkensprijs onveranderd te laten.

Dit hebben ze bekendgemaakt na een middag vol nerveus overleg. Donderdag en vrijdagmorgen leek het erop dat de varkensprijs een flinke duw omhoog zou krijgen, wat een positief signaal zou zijn voor de Duitse varkenshouders. Onverwacht handelen van de Russen zette echter een streep door de verwachte prijsverhoging.

De Russische veterinaire dienst besloot vandaag dat het vanaf maandag de grenzen feitelijk sluit voor Duits varkensvlees en levende varkens. Nederlandse slachterijen kunnen op zich nog wel exporteren naar Rusland, maar de ontwikkelingen op de Duitse varkensmarkt hebben naar verwachting ook hun weerslag op de Nederlandse markt.

Vion Nord noteert ook € 1,12 per kilo, maar de prijs van Vion in Duitsland geldt alleen voor vandaag. Maandag wordt opnieuw gekeken hoe de handel loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.