Home

Nieuws 233 x bekeken

Duitse veilingen: meer omzet met minder groente

Berlijn - De Duitse groenteveilingen en grootmarkten hebben vorig jaar 23 procent meer omzet gedraaid. Dit met een 3 procent kleinere afzet.

Dat constateert het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Volgens deze organisatie, de belangenbehartiger van het coöperatieve landbouwbedrijfsleven, steeg de omzet door het hogere prijsniveau dat werd geklokt naar 405 miljoen euro.

De consument in de Bondsrepubliek kocht rond de 2 procent minder verse groente, maar moest daarvoor echter een kleine 8 procent meer uitgeven dan in 2009. De kleinere volumeomzet van de veilingen concentreerde zich overigens vooral in het eerste kwartaal omdat toen door het weersverloop minder groente uit Spanje kon worden gehaald, aldus het DRV dat tevens signaleert dat op detailhandelsniveau de discounters nogmaals terreinwinst hebben weten te boeken in het groentesegment. Het aandeel van de prijsvechters onder de grootgrutters pluste gerekend naar het volume met een 0,5 procent naar 54,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.