Home

Nieuws 258 x bekeken 1 reactie

Duits akkoord over aanpak dioxineschandaal

Berlijn - De autoriteiten in Duitsland zijn het eens geworden over een reeks maatregelen in verband met het dioxineschandaal. Dat meldden Duitse media dinsdag.

Duitsland werd op 3 januari opgeschrikt door het nieuws dat met dioxine besmet voer aan kippen en varkens is gegeven. Daardoor zijn ook eieren en vlees voor menselijke consumptie besmet geraakt. Waarschijnlijk zijn vetzuren die bestemd waren voor andere industriële toepassingen bij veevoerfabrikanten terechtgekomen.

De federale minister van Landbouw, Ilse Aigner, heeft met landbouwbewindslieden van de Duitse deelstaten afgesproken dat producenten van diervoeding in de toekomst moeten voldoen aan strengere eisen. De controle op de sector door de overheid wordt aangescherpt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Op de eerste plaats de getroffen boeren schadeloos stellen en alles wat vervuild is uit de markt nemen. De w.a. verzekering en of de in gebreke gebleven overheid laten betalen voor de geleden en nog te lijdden schade.

Of registreer je om te kunnen reageren.