Home

Nieuws 168 x bekeken 1 reactie

Dioxine-vetmenger Harles & Jentzsch vlucht in surseance

Pinneberg - Het vettenbedrijf Harles & Jentzsch in Sleeswijk-Holstein heeft surseance van betaling aangevraagd.

Het bedrijf wordt ervan verdacht systematisch dioxine-belaste vetten te hebben ingezet bij de productie van veevoervetten. Mengvoerfabrikanten, boeren en overheidsinstanties zijn van plan de kosten van de maatregelen die na de ontdekking daarvan moesten worden genomen op Harles & Jentzsch te verhalen. Het bedrijf wordt nu bedreigd door schadeclaims van meer dan 100 miljoen euro.

Het openbaar ministerie bereidt een aanklacht voor wegens overtreding van het levens- en voedermiddelenrecht en overtreding van de accijnswetgeving.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Van deze kale kikker zal dus niet genoeg te plukken zijn. om alle schade te vergoeden en daar komt nog bij dat het voor de betrokken boeren een lange juridische weg zal zijn voordat er tot betaling kan worden over gegaan. Uit dit verhaal blijkt maar weer eens dat ook crimineel gedrag lang niet altijd lonend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.