Home

Nieuws 157 x bekeken

'Dioxine-schandaal kan nog veel groter blijken'

Hannover – Het dioxine-schandaal in Duitsland kan van nog grotere omvang blijken te zijn dan tot dusver bekend is.

Die mogelijkheid houdt de binnenkort officieel te benoemen nieuwe landbouwminister van Nedersaksen, Gert Lindemann, open. Tegen de Neue Osnabrücker Zeitung zegt de CDU-politicus dat vettenfabrikant Harles & Jenztsch misschien al voor maart 2010 dioxine-belast veevoervet in de roulatie heeft gebracht.

Gisteren zijn bondslandbouwminister Aigner en haar deelstaatscollega’s het eens geworden over een plan van aanpak met de titel ’Risicovrij veevoer, veilige levensmiddelen, transparantie voor de consument’. Onder meer moet uitgaande daarvan de productie van veevoervetten en industrievetten strict gescheiden plaatsvinden terwijl de controle van toeleveranciers van de mengvoerindustrie wordt verscherpt. Bewindsvrouw Aigner presenteert het plan vandaag in het kabinet in Berlijn en legt dan in de Bondsdag ook een regeringsverklaring af over het verloop van het dioxineschandaal.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.