Home

Nieuws 187 x bekeken 5 reacties

Chemie-Pack handelde in strijd met vergunning

Breda - Het door brand getroffen chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk is in staat van beschuldiging gesteld omdat het in strijd zou hebben gehandeld met de vergunning.

Dat heeft burgemeester Peter van der Velden van Breda woensdag bekendgemaakt. Hij deed dat namens het Openbaar Ministerie (OM). Hij zei geen verdere vragen daarover te beantwoorden.

Een woordvoerster van het functioneel parket van het OM heeft dinsdag bevestigd dat bij een doorzoeking van het kantoor van Chemie-Pack dinsdag is gebleken dat het bedrijf in strijd met de vergunning heeft gehandeld. Het OM doet in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen over de zaak, aldus de woordvoerster.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hiervan kennis genomen hebbende zou de getroffen bevolking van de streek rondom Chemie-Pack ingevolge de Wet Openbaarheid Bestuur per onmiddellijk van het OM bekendmaking kunnen eisen van de chemische stoffen en - verbindingen die er volgens de in beslag genomen boekhouding op het terrein van Chemie Pack aanwezig waren. Het geheim houden van deze info door het OM dient geen enkel ander doel dan dat de overheid broedt op mogelijkheden om de ware impact van deze ramp voor de volksgezondheid en het mileu te verdonkeremanen. Met het enkele doel om de aansprakelijkheid van zichzelf ( in casu: de overheid) buiten zicht van gedupeerden te houden!

 • no-profile-image

  @herkauwer,

  Deze lijst is al lang openbaar, en op internet te vinden.

  Als je op de link klikt kun je het lezen:

  http://content1b.omroep.nl/eada57a9f77287f40897c6495882c9a5/4d2ca48d/nos/docs/090111_fire_department_list.pdf

 • no-profile-image

  Realist inderdaad al lang bekend, maar ja, sommige zien of lezen geen nieuws.

 • no-profile-image

  Realist en Wereldburger , ik bedoel dus de ECHTE en VOLLEDIGE chemische inventarislijst van Chemie Pack op het moment waarop de brand uitbrak. En niet datgene wat het OM na voorbewerking en consultatie met BIZ en EZ er van naar buiten brengt! AL LANG is trouwens een rekbaar begrip, maar deze lijst is kennelijk nog geen twee etmalen geleden openbaar gemaakt. Het ware beter geweest als de blus-, hulp- en opruimploegen van meet af aan hadden geweten waarmee zij rekening te houden hadden. In plaats daarvan liet men een boerse burgemeester van suikerbietendorp Zevenbergen naar buiten treden met lulverhalen over 'gaat u maar rustig slapen'. Want zo moet dat. IN NAAM VAN HET GROOTKAPITAAL! Als jullie nog enig vertrouwen hebt in het OM, dan hebben jullie afgelopen decennium kennelijk heel wat justitiele blundertreinen laten passeren!

 • no-profile-image

  De ramp begint zich nu al af te tekenen, ondanks de desinformatie door de overheid. Vanavond werd bekend dat er tot 1000x de toegestane hoeveelheid lood is vastgesteld in roetdelen die neersloegen in de Mariapolder tussen Strijensas en Schenkeldijk.
  Nuchter nadenkend heeft de rookkolom die vanaf Chemie Pack noordwestwaarts over het Hollandsch Diep uitwaaierde, zich verspreidt over het hele Hoekse Waards/IJsselmondense gebied tussen Willemsdorp en Numansdorp, met plaatsen als Strijen, 's Gravendeel, Maasdam-Puttershoek, Zwijndrecht, Barendrecht, Oud-Beijerland en Rhoon-Hoogvliet en natuurlijk de hele agglomeratie Rotterdam-Schiedam-Vlaardingen en onze nationale groententuin Westland in het epicentrum van de fall-out. De hoge concentratie lood verontrust me. Er moeten nu ook heel snel regiobrede metingen naar radioactieve fall-out gedaan worden. Dan zal iedereen meteen begrijpen waarom de overheid alles poogt te verzwijgen! Want onze politici willen niet weten aan welke gevaren zij de Nederlandse bevolking al jarenlang blootstellen. For a fistfull of dollars!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.