Home

Nieuws 133 x bekeken

CdK complimenteert burgemeester Breda

Den Bosch - Commissaris van de koningin in Noord-Brabant Wim van de Donk heeft burgemeester Peter van der Velden van Breda 'en zijn mensen' donderdag in zijn nieuwjaarsspeech gecomplimenteerd met hun optreden rond de brand in Moerdijk. De burgemeester van Moerdijk, Wim Denie, werd niet met naam genoemd.

Van der Velden nam de coördinatie in de dagen na de brand over van Denie. Op het optreden van en de communicatie door de gemeente Moerdijk en zijn burgemeester was veel kritiek. Denie is sindsdien van het hoofdpodium verdwenen.

Risico's als de brand in Moerdijk stellen volgens Van de Donk hoge en nieuwe eisen aan de professionaliteit van bestuurders en aan de manier waarop zij communiceren met elkaar en andere betrokkenen.

Van de Donk constateerde dat de overheid het vaak niet goed lijkt te doen ten tijde van een ramp. ,,Maar misschien hebben we dat wel zelf over ons afgeroepen door de verantwoordelijkheid naar ons toe te trekken, terwijl we 100 procent niet kunnen waarmaken. Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van publieke en private partijen en absolute veiligheid is een utopie.''

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.