Home

Nieuws 216 x bekeken 2 reacties

Burgemeester Brok dringt aan op transparantie

Dordrecht - Burgemeester Arno Brok van Dordrecht heeft in een brief aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aangedrongen op transparantie rondom de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk vorige week woensdag. Dat zei Brok donderdag op een bewonersbijeenkomst in zijn gemeente, zo meldde een woordvoerster.

In de brief vraagt hij Schippers ook om het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan te sporen zo snel mogelijk met meetresultaten naar onder meer gras en gewassen te komen. Volgens Brok leven ook bij de gemeente vragen, waarop ze richting bewoners niet altijd duidelijke antwoorden heeft. Hij heeft daarover advies gevraagd aan Schippers. ,,Kunnen mensen honden veilig uitlaten? Waar is het veilig? Wat moeten we met zand en speeltoestellen? Dat is waar wij geen goede antwoorden op hebben'', aldus de woordvoerster.

Voor de bijeenkomst waren ruim negenhonderd personen uitgenodigd die in het zuidwestelijk deel van Dordrecht wonen. De belangstelling viel met circa vijftig aanwezigen tegen. Volgens een woordvoerster hadden de bewoners onder meer vragen over aangetroffen stoffen. ,,Het is jammer dat mensen dat pas na een week melden'', zei de zegsvrouw.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Er zal wel weer heelveel in de doofpot gestopt worden. De gezondheids gevolgen zal over 10-15 jaar wel naar voren komen

 • no-profile-image

  Transparantie als dat word gebruikt weet je al dat ze liegen.
  De giftige rook hebben ze niet met het juiste apparaat gemeten.
  Blussen met water op brandende vloeistof verergerd de brand.
  Hulpverleners hadden geen beschermen de kleding.
  Weg lopende bluswater niet gelijk opgevangen . sloten werden afgesloten toen het kwaad geschied was.
  Van de bevolking en hulp verleend ers moet het bloed onder zocht worden op giftige stoffen,
  Ze worden nu niet ziek maar in de loop der jaren.
  Raar dat die hufters niet durfde uit te stappen, maar wel zeggen slaap rustig.

Of registreer je om te kunnen reageren.