Home

Nieuws 415 x bekeken

Britse supermarkten halen goedkoop vlees uit Europa

Edinburgh – Britse supermarkten profiteren in toenemende mate van de problemen op de Europese vleesmarkt door grote hoeveelheid varkensvlees en kip uit het buitenland te halen.

De Britse winkelbedrijven importeerden altijd al veel varkensvlees en kip uit Denemarken en Nederland maar nu zijn er ook verontrustend grote hoeveelheden vlees uit Frankrijk, Duitsland en Noord-Ierland in het schap te vinden.

Dat stelt de National Farmers Union of Scotland (NFUS) na een eigen onderzoek in de winkels. ”De hoeveelheid vlees uit eigen land was in sommige winkels een bittere teleurstelling,” aldus de bond.

De NFUS beschuldigt in dit verband vooral de twee grootste winkelbedrijven Tesco en Asda. ”In een tijd dat kippen- en varkenshouders astronomische bedragen moeten uitgeven voor hun voer, is het des te meer nodig dat de Britse supermarkten achter ons blijven staan. Onze snelle blik in de schappen toont aan dat Tesco en Asda ons in de steek laten en optimaal profiteren van de mogelijkheden die het instorten van de prijzen elders in Europa biedt,” stelt voorzitter Jim McLaren van de NFUS.

Of registreer je om te kunnen reageren.