Home

Nieuws 191 x bekeken 1 reactie

Britse supermarkten halen eierproducten uit het schap

Londen – Een aantal grote Britse supermarkten waaronder Tesco en Morrisons halen uit voorzorg cakes en quiches uit de schappen die geproduceerd zijn door bedrijven die betrokken zijn geraakt bij het Duitse dioxineschandaal.

De voedselveiligheidsdienst FSA heeft, na een oorspronkelijke weigering om namen te noemen, producten van twee voedingsbedrijven aangewezen waarin uit Nederland aangevoerde eieren zijn verwerkt, maar wijst erop dat het terughalen ervan op vrijwillige basis gebeurt.

Volgens de FSA kunnen consumenten de producten ongeweten al hebben gegeten.’ Het overgrote deel van de cakes en quiches is al verkocht en bovendien zijn de producten inmiddels over hun uiterste verkoopdatum.

Het gaat om cakes van Memory Lane Cakes in Cardiff en quiches van Kensey Foods in Cornwall. In beide producten is vloeibaar, gepasteuriseerd ei verwerkt, dat uit Nederland afkomstig was.
De FSA deelde eerder mee dat een deel daarvan behoort tot de met dioxine vervuilde eieren uit Duitsland maar dat de Nederlandse fabrikant dat heeft vermengd met niet-vervuilde eieren waardoor het vervuilingsniveau naar beneden is gedrukt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dat is dus het zogenaamde opmengen of wegmengen of inmengen of vermengen van chemische verontreiniging totdat het onder de norm is. Ben wel bewust dat veel stoffen niet afbreken in het lichaam, of het lichaam verlaten

Of registreer je om te kunnen reageren.