Home

Nieuws 169 x bekeken 6 reacties

Bleker: snel duidelijkheid Oostvaarderswold

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) heeft vandaag aangegeven dat hij snel duidelijkheid wil over de afwikkeling van de discussie over het Oostvaarderswold, de natuurzone die de Oostvaardersplassen met de Veluwe zou moeten verbinden.

Hij wil snel in overleg met de provincie om te zorgen dat de zaken snel en correct worden afgewikkeld.

Bleker sprak in Zeewolde met betrokken boeren. Voor de plannen zouden namelijk 35 boerenbedrijven moeten worden verplaatst. Kort na zijn aantreden verklaarde Bleker al dat het Rijk op de centjes moet letten en daarom stopt met de financiering van de aanleg van robuuste natuurverbindingen. Maandag herhaalde hij dat: het regeerakkoord is realiteit, was de boodschap van de staatssecretaris.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zal wel

 • no-profile-image

  jo

  een goeie zaak wees zuinig op de centen , en help de jonge boeren , boer te worden

 • no-profile-image

  zonde van de goede landbouwgrond

 • no-profile-image

  Als Bleker dit ("Hij wil snel in overleg met de provincie om te zorgen dat de zaken snel en correct worden afgewikkeld.") echt heeft gezegd, is het een interessante opmerking.

  Ben je boer in Flevoland, loopt de provincie 4 jaar je bedrijfsvoering op te houden ivm het OostvaardersWold, heb je eindelijk een (bijna) deal met de provincie en een ander bedrijf op het oog, komt in een keer Bleker daar tussendoor. Hoezo betrouwbare overheid?

  Laat de provincie zijn toezeggingen en afspraken nakomen met de boeren, en laten partijen daarna maar kijken hoe het verder moet. Maar nu gezinnen en bedrijven weer in onzekerheid brengen, is niet fatsoenlijk.

 • no-profile-image

  Als Bleker dit ("Hij wil snel in overleg met de provincie om te zorgen dat de zaken snel en correct worden afgewikkeld.") echt heeft gezegd, is het een interessante opmerking.

  Ben je boer in Flevoland, loopt de provincie 4 jaar je bedrijfsvoering op te houden ivm het OostvaardersWold, heb je eindelijk een (bijna) deal met de provincie en een ander bedrijf op het oog, komt in een keer Bleker daar tussendoor. Hoezo betrouwbare overheid?

  Laat de provincie zijn toezeggingen en afspraken nakomen met de boeren, en laten partijen daarna maar kijken hoe het verder moet. Maar nu gezinnen en bedrijven weer in onzekerheid brengen, is niet fatsoenlijk.

 • no-profile-image

  Dat fatsoen is in dit land al lang ver te zoeken. Er wordt met mensen omgegaan alsof het pionnetjes zijn. En kost het je je toekomst en je pensioen...dan heb je pech.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.