Home

Nieuws 252 x bekeken 1 reactie

Bleker: einde exportproblemen Rusland

Berlijn – Nederland en Rusland gaan gezamenlijk een protocol opstellen over de omgang met problemen met agrarische producten aan de Russische grens.

Dat is het resultaat van een overleg dat staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) vanmiddag had met zijn Russische collega Elena Skrynnik op de Grüne Woche in Berlijn. De twee bewindslieden treffen elkaar begin februari in Moskou om een begin te maken met het opstellen van dit protocol.

”Voor de Nederlandse agrarische export is dit een heel belangrijk punt”, zei Bleker op het Nederlands paviljoen van de grootste landbouw- en voedselbeurs ter wereld. ”Ik ben zeer ingenomen met het daadkrachtige optreden van de Russische minister. Het leek wel of zij ook uit Groningen komt.”

Rusland houdt geregeld Nederlandse producten aan de grens tegen, omdat deze niet aan veterinaire of fytosanitaire eisen zouden voldoen. Vaak is het onduidelijk of dit ook echt zo is. Algemeen wordt aangenomen dat Russen hiermee hun eigen producten willen beschermen. Bleker wilde daar niet op ingaan.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bleker had d'r beter aan gedaan om de export van Nederlandse Graanaatappelen te promoten. Naar Tsjetsjenië!

Of registreer je om te kunnen reageren.