Home

Nieuws 183 x bekeken

Bedrijfsgezondheidszorgteam op Moerdijk

Zevenbergen - Op industrieterrein Moerdijk komt een bedrijfsgezondheidszorgteam voor werknemers van de verschillende bedrijven op het terrein. Ook wordt er in een straal van 10 kilometer om de brandhaard bij Chemie-Pack actiever gezocht naar mensen met gezondheidsklachten.

Dat heeft vicevoorzitter Peter van der Velden van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant donderdag verklaard tijdens de raadsvergadering in Moerdijk. Aanleiding voor het instellen van een bedrijfsgezondheidszorgteam is een bijeenkomst woensdag bij het Havenschap Moerdijk, beheerder van het industrieterrein. ,,Daar bleek dat er veel klachten zijn en ook veel onrust over de tegenstrijdige berichtgeving'', aldus Van der Velden. Hij praat hier vrijdag nog over in het regionaal beleidsteam.

Het gezondheidszorgteam moet volgens Van der Velden klachten opnemen van werknemers van alle bedrijven. Onduidelijk is of ze ook ter plekke worden onderzocht. ,,In ieder geval komt er een onderkomen waar mensen terecht kunnen'', lichtte een woordvoerster toe.

De actieve zoektocht naar zorgen en klachten beperkte zich eerst tot uitsluitend het industrieterrein zelf. Het wordt nu uitgebreid naar onder andere inwoners in het dorp Moerdijk, dat binnen de straal van 10 kilometer ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.