Home

Nieuws 175 x bekeken

Australië stelt hervormingsplannen uit na overstromingen

Bundaberg - De Australische overheid vreest voor de economische gevolgen van de enorme overstromingen die de deelstaat Queensland in de greep houden.

De ramp van ,,bijbelse proporties'' heeft niet alleen invloed op het toerisme, maar ook op de mijnbouw, aldus de lokale minister van Financiën Andrew Fraser.

,,De kosten voor de staat zullen gigantisch zijn'', aldus Fraser. ,,Niet alleen door directe kosten zoals het herstellen van wegen en andere beschadigde infrastructuur en het verstrekken van hulpgelden aan getroffen families, maar ook door verloren inkomsten tijdens het herstel van de mijn- en akkerbouw en het toerisme.''

De minister heeft plannen voor economische en fiscale hervormingen voorlopig in de koelkast gezet. Hij wil eerst weten hoeveel schade de zondvloed precies heeft veroorzaakt. Het gaat vermoedelijk om vele miljarden Australische dollars.

Of registreer je om te kunnen reageren.