Home

Nieuws 380 x bekeken

Anemone coronaria zomerbol van het jaar

Hillegom – Om na eerder de productgroep voorjaarsbloeiers nu ook de zomerbollen onder de aandacht van consumenten te krijgen voert het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) een PR-campagne in Nederland en België.

Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor zowel het brede aanbod van zomerbollen alsmede de planttijd. De vaandeldrager voor de productgroep is Anemone coronaria die is benoemd tot zomerbol van het jaar.

Mede door de vrolijke bloemvorm en goede toepasbaarheid in zowel de border als bakken werd Anemone coronaria door een Nederlands en Vlaams persgezelschap uitgeroepen tot zomerbol van het jaar.

De anemoon mag zich in 2011 verheugen op extra aandacht. Lucas Boreel is namens het IBC verantwoordelijk voor de promotiecampagne in Nederland en België: ”Het jaarlijks benoemen van een vaandeldrager is een positieve stimulans voor de gehele productgroep en laat zien dat het aanbod van zomerbollen zeer groot is,” aldus Boreel. In 2010 en 2009 waren de zomerbollen van het jaar respectievelijk Dahlia ’Nuit d’Eté’ en Galtonia.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.