Home

Nieuws 180 x bekeken

Aigner overlegt met Brussel over veiliger veevoerproductie

Berlijn – De Duitse landbouwminister Ilse Aigner dringt in Brussel aan op een Europese regeling ter verbetering van de veiligheid in de veevoerketen. Aanleiding is het nog steeds uitdijende dioxine-schandaal in de Bondsrepubliek.

In een telefoongesprek met Europees voedselveiligheidscommissaris John Dalli heeft Aigner vastgesteld dat de productie van schadelijke componenten duidelijk moet worden gescheiden van bestanddelen die voor de voedselketen bestemd zijn. Het ontbreken van een dergelijke scheidingsplicht heeft volgens Aigner tot de problemen geleid.

Eén en hetzelfde bedrijf, Harles & Jentzsch hield zich op het bedrijfsterrein bezig met zowel industrievetten als voedervetten. Aigner wil daarvoor een verbod instellen, maar meent tevens dat de rest van de EU daar dan niet bij achter kan blijven. Dalli stelde zich volgens Aigner positief op tegenover het voorstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.