Home

Nieuws 220 x bekeken

Zuidelijk Halfrond ziet export peren stijgen

Washington - De export van peren vanuit het Zuidelijk Halfrond neemt het komende jaar met 13 procent toe.

Dat schrijft het vakblad Fruchthandel op basis van cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Een hogere consumptie ligt aan de toename ten grondslag. Het Zuidelijk Halfrond bepaalt de eerste maanden van 2011 met de eindvoorraden uit het Noordelijk Halfrond de prijzen.

De totale productie in Zuid-Amerika, Oceanië en zuidelijk Afrika is ten opzichte van een jaar eerder met 9 procent gegroeid tot 1,4 miljoen ton. Ruim de helft van de productie is bestemd voor de export. De productie van appels komt uit op 4,9 miljoen ton, waarvan 1,6 miljoen ton wordt geëxporteerd. Dat is 3 procent minder dan een jaar eerder.

Opvallend is dat de Argentijnse appelproductie 20 procent stijgt tot 990.000 ton. De perenproductie stijgt met 21 procent tot 790.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.