Home

Nieuws 200 x bekeken

'Zoutvoorraad loopt terug'

Zoutproducent Frisia zegt dat zijn voorraad zout beperkt is.

Door het winterweer is de vraag toegenomen. "We proberen de partijen waar we een contract mee hebben, strooiend te houden'', zei vrijdag een woordvoerder.

Het bedrijf in Franekeradeel haalt per dag ongeveer 2000 ton zout naar boven. De helft daarvan gaat naar de veevoeder-, chemische en levensmiddelenindustrie. De andere helft gaat naar contractpartijen die het gebruiken voor het strooien van de wegen.

Frisia heeft nog geen plannen om extra zout uit de grond te halen. Om een zogeheten niet-operationele put in bedrijf te krijgen kost tussen de tien en veertien dagen. Er moeten onder meer leidingen en aansluitingen worden aangelegd.

Bij AkzoNobel kunnen ze nog steeds in voldoende zout leven aan hun contractpartijen. Wel is het zo dat er per week een portie wordt uitgeleverd. "Zo kunnen we iedereen voorzien van zout", zei een woordvoerster. Rond de jaarwisseling komt er nog schip uit Egypte met zout. "Dan kunnen we weer verder."

Of registreer je om te kunnen reageren.