Home

Nieuws 398 x bekeken

ZLTO: vertrek Van Oosten onverwacht, maar in goed overleg

Den Bosch – Directeur Gerard van Oosten (52) legt zijn functie als algemeen directeur van ZLTO per 1 januari neer.

Van Oosten was sinds 1998 algemeen directeur van ZLTO en diens voorloper NCB. ZLTO meldt dat het neerleggen van zijn functie onverwacht kwam, maar dat alles in goed overleg gaat.

Van Oosten vertrekt niet helemaal bij ZLTO. Hij blijft op strategische onderdelen, waaronder in de Raad van Commissarissen van Vion en het pensioenfonds namens ZLTO bestuurlijk actief. ”Het bestuur accepteert de keuze van Van Oosten, maar het is natuurlijk nooit leuk als een directeur afscheid neemt”, aldus een woordvoerder van ZLTO.

De dagelijkse leiding van ZLTO wordt vanaf 1 januari overgenomen door drie andere directeuren van ZLTO. Het gaat hierbij om financieel directeur Arnold Broenink, directeur belangenbehartiging Kees van Heesbeen en Roel Schutten, directeur dienstverlening en ZLTO Advies. ”De organisatie is nu in overleg of er nog een nieuw algemeen directeur komt en wanneer deze dan eventueel komt”, zegt ZLTO.

De organisatie spreekt van een natuurlijk moment voor het vertrek van Van Oosten. ”Er is afgelopen jaren heel veel gebeurd. Er ligt een nieuwe visie van ZLTO, we zijn verhuisd naar een nieuw gebouw en de organisatie is qua structuur en financiën op orde. Het is een natuurlijk moment om een andere stap te zetten”, zegt de woordvoerder. De organisatie benadrukt dat de betekenis van Van Oosten groot is voor ZLTO.

Of registreer je om te kunnen reageren.