Home

Nieuws 187 x bekeken

Wilde zwijnen weer terug op Utrechtse Heuvelrug

Utrecht – Op de Utrechtse Heuvelrug zijn de eerste wilde zwijnen gezien. Dat meldt Stichting Het Utrechts Landschap.

Boswachter Hugo Spitzen is blij met deze waarneming: ”Met het gewroet van wilde zwijnen komt de bosbodem open, waardoor jonge bomen kunnen kiemen. Dat is goed voor verjonging van het bos en voor een diverse natuur op de bosbodem”, aldus Spitzen.

De zwijnen zijn gezien met behulp van een nachtcamera van de Wageningen UR. Eerder waren al wroetsporen en haren gevonden. Om verstoring te voorkomen kan de locatie niet bekend gemaakt worden. Provincie Utrecht werkt aan een nota over wilde hoefdieren om vast te leggen welke maatregelen nodig zijn. De dieren brengen naast voordeel voor de bosontwikkeling ook risico’s op voor het verkeer en landbouwschade.

Of registreer je om te kunnen reageren.