Home

Nieuws 170 x bekeken

Waterschap: schade tijdelijke waterberging 75.000 euro

Den Bosch - De schade als gevolg van tijdelijke waterberging in het Brabantse Diesdonk bedragen ongeveer 75.000 euro.

Die schatting maakt waterschap Aa en Maas. Op zaterdag 13 november is het gebied Diesdonk, gemeente Helmond en Asten, tijdelijk gecontroleerd onder water gezet om ernstige overlast en schade elders te voorkomen. Hiermee is vooral gewasschade ontstaan. De schade hiervan is volgens een ruwe schatting 75.000 euro. Zodra de exacte schade is vastgesteld, keert het waterschap volgens de geldende schadevergoedingsregeling voor waterberging uit. Naar verwachting kan de schade in januari worden afgehandeld.

Het waterschap heeft bodemmonsters genomen om vast te stellen of er stoffen zijn achtergebleven in het slib nadat het overtollige water weer is afgevoerd. In overleg met een aantal grondeigenaren heeft het waterschap ter plaatse enkele bodemmonsters laten nemen. Het waterschap verwacht geen bijzonderheden aan te treffen in het achtergebleven slib.

Of registreer je om te kunnen reageren.