Home

Nieuws 223 x bekeken 5 reacties

Vossen Flevoland binnenkort per cam te volgen

Lelystad - Staatsbosbeheer bouwt in de Oostvaardersplassen een vossenburcht, die is voorzien van camera’s.

Op deze manier kunnen geïnteresseerden komend jaar het wel en wee van de vossen volgen via de website van de organisatie.

Een woordvoerster heeft een bericht daarover op Omroep Flevoland bevestigd. Een aantal jaren terug initieerde Staatsbosbeheer een soortgelijk project met zeearenden in de Oostvaardersplassen. Dit trok enorm veel kijkers op de website, aldus de zegsvrouw.

In het vossenhol komen meerdere kamers en gangen. Het is de bedoeling dat het vossenonderkomen in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad ook voor wetenschappelijk onderzoek gaat worden gebruikt.

Steeds meer natuurorganisaties bieden de mogelijkheid om dieren in het wild via de webcam thuis te volgen. Vogelbescherming Nederland registreert op beleefdewinter.nl vanaf 2 januari een aantal maanden het leven van tuinvogels in de koude maanden. In het voorjaar ondernam de organisatie eenzelfde initiatief dat miljoenen kijkers trok.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geleerd van de communisten zeker? Successen breed in de publiciteit brengen en de stapel kadavers achter de coulissen verbergen. Ook het WNF en Greenpeace heb ik er nooit op kunnen betrappen dat er in hun campagnes beelden te zien waren waar het ene dier het andere opat. Wel veel jonkies, want dat verkoopt goed.

 • no-profile-image

  @Leen: Wat wilt u nu eigenlijk zeggen of suggereren?

 • no-profile-image

  Dat je met camerabeelden voortreffelijk kunt manipuleren Herman.

 • no-profile-image

  Hebben de vossen wel toestemming gegeven op deze inbruik op hun privé, of is een part of de deal als je als luie vos deze burgt gaat bewonen? Of gaat hier een getrainde >tamme< vossen familie in wonen? Zo Leen schreef de beelden moet wel mooi en knuffelbaar zijn. Zouden we de kadavers van gevangen prooidieren ook te zien krijgen, vooral als het kampioens kippen betreft van de plaatselijke sierkippen fokker? Ik wacht af.

 • no-profile-image

  Met beelden van een hoog knuffelgehalte proberen ze zieltjes te winnen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.