Home

Nieuws 205 x bekeken

Vorst beperkt aanbod spruiten

Vlijmen - De vorst beperkt op dit moment de aanvoer van spruiten op de markt. Daarnaast wordt het plukken van de spruiten belemmerd door de sneeuw. Dat meldt telersvereniging Spruiten vooruit.

“De nieuwe vorstperiode die deze week begonnen is en nog zeker tot volgende week doorzet, beperkt de mogelijkheden voor het oogsten van spruiten”, legt secretaris Ronnie de Hoon van telersvereniging Spruiten vooruit uit. “Spruiten zijn veelal niet te plukken wanneer deze bevroren zijn.”

Totnogtoe konden de spruitentelers veelal na het middaguur tot in de avond spruiten plukken omdat de temperaturen overdag rond het vriespunt kwam te liggen. Met de komende strengere vorst wordt de tijd dat de spruiten oogstbaar zijn korter en geeft dus mogelijk een beperktere aanvoer, verklaart de telersvereniging.

De sneeuw belemmert de oogst omdat planten onder het gewicht schuin gaan hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.