Home

Nieuws 185 x bekeken

Voorzichtige start seizoen snijhyacinten

Het seizoen van de snijhyacinten is aangebroken en binnen enkele weken zullen deze bloemen in grote getale op de bloemenveilingen worden aangevoerd.

De start van het seizoen is vooralsnog voorzichtig, met een aanvoer van 300.000 stuks. Die brachten gemiddeld 35 cent op.

De aanvoer van tulpen was afgelopen week 11 procent minder dan een week eerder. Voor de prijsvorming was dat goed want de prijzen stegen met twee cent naar 18 cent gemiddeld.

De aanvoer van de leliegroepen was op de vestigingen van FloraHolland flink minder dan een week eerder. Van de Orientals schommelde de gemiddelde prijs rond de 70 cent per steel. De aanvoer van Lilium Longiflorum lag op de vestiging in Aalsmeer 7,5 procent lager dan vorig jaar. In vergelijking met voorgaande week lag de aanvoer zelfs zo'n 20 procent lager. De gemiddelde prijs bleef met ongeveer 33 cent ongeveer liggen op het niveau van voorgaande week.

In de veilgroep LA/Aziaat lag de aanvoer ongeveer 30 procent lager dan vorig jaar en 15 procent minder dan vorige week. Waar de gemiddelde prijs voorgaande week nog opliep van naar 40 cent, was de beweging nu omgekeerd en dalend van 43 cent naar 34 cent.

De aanvoer van Hippeastrum is gestegen naar 2,9 miljoen stuks, voor gemiddeld 89 cent per steel. Dat was 2 cent lager dan vorige week.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.