Home

Nieuws 229 x bekeken

Volop lelies en narcissen in keuringszaal

Lelies en narcissen zijn goed vertegenwoordigd in de keuringszaal deze week.

Mak Breeding toont verschillende soorten potlelies in de keuringszaal bij de CNB in Lisse, zoals de roze Lilium 'After Eight'. Deze lelie is kort, heeft een fraaie bloem en veel knoppen die meer bloei beloven. Ook de witte potlelie 'Sunny Bahama's heeft een fraaie bloem. Mak Breeding showt daarnaast lelies op de vaas, waaronder de zeer donkerrode Lilium 'Bacardi' en de sterke, roze L. 'Tabledance'. Marklily zette de grote roze Lilium 'Pink Palace' in de keuringszaal.

Deze week zijn er ook narcissen voor de keuring ingebracht, zoals de sterk geurende Narcissus tazetta 'Erlicheer' van J.G. Weijers en Zn. Cees Breed showt enkele soorten van Narcissus bulbicodium, waaronder N. 'Peppermint' en N. 'Taffeta'. Breed toont ook twee kleuren van Lachenalia: de lichtrode L. bulbifera en de blauwgroene L. viridiflora. Ook toont hij een exemplaar van Galanthus nivalis.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.