Home

Nieuws 182 x bekeken

Vion grootste rundveeslachter Duitsland

Berlijn- Vion is in Duitsland veruit de grootste rundveeverwerker.

Dit stelde landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) vast aan de hand van cijfers van de binnenlandse vleessector.

De Vion-bedrijven Moksel, Südfleisch en Vion Hamburg slachten uitgaande van de cijfers van 2009 rond de 890.000 runderen per jaar. Ze laten daarmee de nummer twee, Westfleisch, met een volume van ruim 312.000 runderen ver achter zich. Moksel staat ook afzonderlijk bekeken bovenaan met ruim 442.000 runderen.

Binnen de vleessector neemt de verwerking en fokkerij door de grootgrutters zelf volgens het DBV ook aan betekenis toe. Kaufland/Lidl boekte vorig jaar 650 miljoen omzet en bezette daarmee binnen deze categorie bedrijven de eerste plaats, gevolgd door Wilhelm Brandenburg, onderdeel van grootgruttersconcern Rewe, met 550 miljoen euro en Edeka Südwest Fleisch met 417 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.