Home

Nieuws 195 x bekeken

Vion borgt ongecastreerd varkensvlees

Boxtel – Vion Food Nederland kan per 1 februari volgend jaar de Nederlandse retailers varkensvlees van niet-gecastreerde dieren leveren.

Vion heeft de slacht en verwerking van niet gecastreerde dieren volledig geborgd en gekanaliseerd. Dit gebeurt door een kenmerk dat alle dieren mee krijgen. De niet-gecastreerde dieren krijgen alle een geurdetectietest. Speciaal opgeleide en getrainde medewerkers voeren aan de slachtlijn een controle uit door het vlees te verhitten en dan te ruiken.

Woordvoerder Marc van der Lee van Vion wil niet exact aangeven hoe het concern de stroom niet-gecastreerde dieren heeft gekanaliseerd. ”Het mag duidelijk zijn dat het een groot voordeel is dat we beschikken over meerdere productielocaties”, aldus Van der Lee.

Of registreer je om te kunnen reageren.