Home

Nieuws 170 x bekeken

Supermarktgigant Australië stopt verkoop hormoonvlees

Doetinchem – De grote Australische supermarktketen Coles stopt op 1 januari met de verkoop van rundvlees met groeihormonen.

Daarmee vervult het bedrijf in eigen land een voortrekkersrol. Australische boeren gebruiken al meer dan dertig jaar groeihormonen om de spieraanwas van dieren te versnellen. In de Europese Unie is dit sinds 1986 verboden.

Coles stelt dat de banvloek die het over het gebruik van groeihormonen heeft uitgesproken geen invloed zal hebben op de consumentenprijzen, ook niet als dit het bedrijf miljoenen kost. Uit een recente door de industrie uitgevoerde enquête blijkt dat de helft van de respondenten liever geen hormoonvlees eet.

In Australische media aangehaalde kenners van de markt stellen dat het besluit van Coles zal leiden tot een enorme groei van de veestapel met alle gevolgen voor het milieu van dien. Een woordvoerder van het bedrijf zegt echter de wensen van de consument niet kunnen negeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.