Home

Nieuws 681 x bekeken

Staking Albert Heijn: vleesaanvoer stilgelegd

Zaandam - Als gevolg van staking bij distributiecentra van Albert Heijn is de vleesaanvoer naar het verwerkingscentrum in Zaandam stilgelegd. Dat zegt een woordvoerder van Albert Heijn.

“In Zaandam wordt de laatste bewerking gedaan aan het vlees en wordt het product verpakt. Door de staking is het filiaal nu vol, waardoor we geen nieuw vlees meer kunnen aanvoeren. We hebben onze leveranciers gevraagd het vlees dat ze voor ons produceren tijdelijk zelf op te slaan.” Vlees dat bij de producent wordt verwerkt tot eindproduct kan wel naar de winkels worden vervoerd.

De logistieke problemen bij de versproducten speelt vooral bij vlees. “Ons distributiecentrum voor groente- en fruit zit ook vol, maar gelukkig heeft onze leverancier Bakker Barendrecht wel capaciteit om de producten tijdelijk op te slaan. Producten kunnen echter niet doorvervoerd worden naar het verdeelcentrum in Zaandam”, legt Albert Heijn uit.

Voor zuivelproducten zijn de problemen het kleinst. “Deze gaan vaak via de regionale verdeelcentra, waarbij ze aan de achterkant worden aangevoerd en aan de voorkant weer verder worden verdeeld. Omdat op alle verdeelcentra nog wel deels wordt gewerkt, gaan deze producten wel gewoon naar de winkels.”

In de week voor Kerst werkt de vleesverwerking van Albert Heijn op maximale capaciteit. Dit maakt de keten extra gevoelig voor stakingen. Over de schadekosten van de stakingen wil Albert Heijn niets zeggen.
De zware sneeuwval heeft er bovendien toe geleid dat het distributiecentrum in Zaandam vrijdagmiddag tijdelijk is stilgelegd.

Vrijdagmorgen meldden toeleveranciers nog geen overlast te ondervinden van de stakingen bij Albert Heijn.

De acties bij distributiecentra van Albert Heijn breiden zich uit. In navolging van Zaandam, Tilburg, Pijnacker en Geldermalsen wordt er nu ook gestaakt in Nieuwegein en Zwolle, meldt FNV Bondgenoten. Volgens FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond ligt het werk in Geldermalsen zelfs nagenoeg stil. Geldermalsen heeft een belangrijke spilfunctie, omdat het andere distributiecentra bevoorraadt.
Winkels in het westen van het land kunnen als gevolg van de stakingen te maken krijgen met lege schappen, zegt Albert Heijn.
De vakbonden liggen in de clinch met Albert Heijn over de nieuwe cao voor de medewerkers van de distributiecentra.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.