Home

Nieuws 205 x bekeken

Slachterij betrapt op illegaal slachten

Den Haag - Opsporingsambtenaren van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hebben vrijdagavond een slachthuis in Noord-Brabant op heterdaad betrapt op het illegaal slachten van 72 schapen. Dat maakte de VWA maandag bekend.

Tegen de exploitant van de slachterij, waarvan de vestigingsplaats door de VWA niet bekend wordt gemaakt, loopt een strafrechtelijk en een bestuursrechtelijk onderzoek. Hij wordt verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door ongekeurd vlees in de handel te brengen. De opsporingsambtenaren hielden behalve hem ook een personeelslid aan.

De exploitant ontdook de wettelijke verplichting om voor de slachting een keuring door een officiële dierenarts bij de VWA aan te vragen. Deze dierenarts moet controleren of de dieren gezond zijn, alvorens zij naar de slachtbank gaan. Ook waren er vrijdagavond geen functionarissen aanwezig van Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) om na de slachting de karkassen te keuren.

Zowel het vlees als de karkassen zijn in beslag genomen en afgevoerd voor destructie. Het slachthuis is gesloten en blijft dat in elk geval zolang de onderzoeken lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.