Home

Nieuws 308 x bekeken 1 reactie

Samenwerking tussen partijen in industriegroente

Dronten – Laarakker Groenteverwerking uit het Limburgse Well en Green Organics uit Dronten starten samen een nieuwe organisatie voor begeleiding van contractteelt in Flevoland. Dat bevestigen beide partijen.

De nieuwe organisatie Greenakker BV neemt de activiteiten over van de Coöperatieve Verzendhandel die eerder deze maand stopte. Eén van de twee werknemers van de Coöperatieve verzendhandel komt in dienst bij Greenakker, laat de voorzitter van de oude coöperatie Antoon de Schutter weten.

Green Organics heeft de activiteiten gericht op biologisch product, terwijl Laarakker een grote particuliere verzendhandel is in het Zuidoosten en in het Westen. Vorig jaar had ook Laarakker telers onder contract in de polder. De begeleiding werd gedaan door de Coöperatieve Verzendhandel. Laarakker wil meer hectares contracteren in Flevoland.

Volgens directeur Jan Groen van Green Organics is de samenwerking bijzonder omdat het kostenvoordelen oplevert door samenwerking tussen een biologische en een gangbare partij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan hulsen

    heel goed Frank.

Of registreer je om te kunnen reageren.