Home

Nieuws 166 x bekeken

Rogers: vergeet Wall Street, studeer land- of mijnbouw

Oxford - Studenten kunnen het beste een landbouw- of mijnbouwstudie kiezen. Dat zei investeringsgoeroe Jim Rogers (68) volgens persbureau Bloomberg in een toespraak op Oxford University.

Rogers spoorde studenten met ambities in de Londense City of Wall Street aan te kiezen voor een studie met uitzicht op “echt werk.”

Volgens Rogers is het nu een slecht idee naar het vermaarde Harvard Business School te gaan. “Als je fortuinen wil maken en wil terugkeren om grote sommen geld te doneren aan Balliol (onderdeel Oxford University, red) kan ik je vertellen dat het niet lukt met een MBA.” Rogers zelf studeerde wel financiën en verdiende op zeer jonge leeftijd geld met de verkoop van pinda’s.

In 1999 voorspelde Rogers correct dat grondstofprijzen enorm zouden stijgen. Met het Quantum Fund verdiende Rogers samen met George Soros vele miljarden. Volgens Rogers blijft de opkomst van China de markten domineren, en zijn agrarische grondstoffen daarom nog steeds een aantrekkelijke investering.

Rogers zei ook dat de voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, “economie niet begrijpt.” Volgens Rogers heeft Ben Bernanke tijdens zijn academische loopbaan zich geconcentreerd op het printen van geld. De Fed pompte in nobember 600 miljard dollar in de economie. Volgens Rogers, die in Singapore woont, heeft het in waarde doen dalen van een munteenheid nog nooit gewerkt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.